WSET®Level 2 Award in Wines~Looking behind the label~

会場 青山
回数 全9回
定員 12~18 名
開講日 11/10 (日) から順次開講
催行決定日 11/3 (日)
講師 Richard Dawson アーヴィング・ソ
コース WSET®資格取得コース
振替カテゴリ WSET®Level 2 Award in Wines(English)

講座概要

The Wine & Spirit Education Trust is the world’s leading provider of qualifications in wines and spirits. Established in the UK in 1969, WSET’s qualifications are now recognised as the international standard by both the industry and enthusiasts. Since 1969 over half a million students have chosen to take a WSET qualification.
Académie du Vin is pleased to be able to offer the WSET Level 2 Award in Wines and Spirits and the WSET Level 3 Award in Wines. Students will be able to sit for the respective exams upon completion of the courses.
WSET courses place a strong emphasis not only on identification of wines, but more importantly, on the factors that affect the style and quality of the wines. Students will be able to improve both their analytical knowledge as well as their tasting skills.
The WSET Level 2 Award in Wines and Spirits is a beginner to intermediate level qualification exploring wines and spirits for those working in the industry or wine and spirit enthusiasts.
For individuals seeking a core understanding of wines, this qualification explores the major grape varieties and important wine regions in which they are grown. You’ll learn about the styles of wines produced from these grapes as well as key classifications and labelling terminology. A basic overview of the key categories of spirits and liqueurs will also be provided. Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin, and will be able to use the associated WSET certified logo.
※Please note that all sessions are conducted in English only.

What you’ll learn :
■ How wine is made
■ What factors influence wine style
■ The key white and black grape varieties and their characteristics
■ The important wine-producing regions of the world in which these grapes are grown
■ Label terminology
■ The production of sparkling, sweet and fortified wines
■ How to describe wine using the WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine®(SAT)
■ Food and wine pairing principles
■ The principal categories of spirits and liqueurs, and how they are made

WSET講座説明会(無料)のお申し込みはこちら↓
https://www.adv.gr.jp/course/wset/briefing

カリキュラム

第1回

Course Introduction, Tasting technique, Pairing wine and food

第2回

Factors influencing the production of red wines, Pinot Noir, Zinfandel/Primitivo

第3回

Factors influencing the production of white, sweet and rosé wines,Riesling, Chenin Blanc, Sémillon/Semillon, Furmint

第4回

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albariño

第5回

Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz

第6回

Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage

第7回

Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano,Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano

第8回

Sparkling Wines, Fortified Wines

第9回

Examination for Level 2 Awards in Wines※The qualification examination is a 4-choice mark sheet of 50 questions, there is no tasting.

講座日程

期間:全9回 全9回修了
※回によって曜日・時間が異なるクラスがあります。詳しくは各クラスをクリックしご確認ください。
募集終了

11/10 (日) 開講クラス

日曜日 14:30~16:30  講師:Richard Dawson

  • 第1回
    2019/11/10 (日)  14:30~16:30
  • 第2回
    2019/12/01 (日)  14:30~16:30
  • 第3回
    2019/12/08 (日)  14:30~16:30
  • 第4回
    2019/12/15 (日)  14:30~16:30
  • 第5回
    2019/12/22 (日)  14:30~16:30
  • 第6回
    2020/01/12 (日)  14:30~16:30
  • 第7回
    2020/01/19 (日)  14:30~16:30
  • 第8回
    2020/01/26 (日)  14:30~16:30
  • 第9回
    2020/02/16 (日)  14:30~16:30
募集終了

11/20 (水) 開講クラス

水曜日 19:00~21:00  講師:アーヴィング・ソ

  • 第1回
    2019/11/20 (水)  19:00~21:00
  • 第2回
    2019/11/27 (水)  19:00~21:00
  • 第3回
    2019/12/04 (水)  19:00~21:00
  • 第4回
    2019/12/11 (水)  19:00~21:00
  • 第5回
    2019/12/18 (水)  19:00~21:00
  • 第6回
    2020/01/08 (水)  19:00~21:00
  • 第7回
    2020/01/15 (水)  19:00~21:00
  • 第8回
    2020/01/22 (水)  19:00~21:00
  • 第9回
    2020/02/12 (水)  19:00~21:00
☆こちらの講座は振替制度対象講座です。ご都合の悪い回は別の講座(クラス)に振替出席が可能です(【ライブ配信講座】【録画講座】は振替制度対象外です)。
※お申込みの方が優先のため、ご希望の振替先が初回日0時になりましたら、全ての回を振替申請していただけます。
※満席の際は、お席のご用意ができない場合がございます。お席がご用意できなかった場合でも、振替期限の延長や返金は出来兼ねます。
※振替制度について詳しくはこちら

講師紹介

WSET® Diploma Originally from Edinburgh in Scotland, I discovered a passion for wine while living in France as part of my university degree. I have been living in Japan for the past five years and have been delighted to discover the depth of knowledge and passion for wine that exists in this country too. In wine truth perhaps, but friendship, happiness and learning for certain: you are sure to find my classes not only extremely informative but also very enjoyable. WSET® Diploma スコットランドのエディンバラで生まれ育った私は、フランスでの大学生活をきっかけにワインに対する興味を持ちました。日本に住み始めて5年になりますが、私の想像をはるかに超える日本の皆さんのワインに対する知識や思いを知り、大変うれしく思っています。 「ぶどう酒の中に真実がある」ということわざがありますが、私の授業を通して、皆さんのワインの知識を深めるとともに、幸せなひととき、そして学ぶ楽しさを分かち合いましょう。

WSETディプロマ WSETレベル2・レベル3認定インストラクター J.S.A.認定ワインエキスパート C.P.A.認定チーズプロフェッショナル きき酒師 香港生まれ。若き時代日本を旅行し、日本文化に憧れ、香港日本総領事館文化部にて日本語の勉強を始めた。2000年、縁があり東京へ転職。以降、どっぷり東京人。 WSETディプロマ(DipWSET)。WSETの認定エデュケーターとしてレベル2、3の講師を勤めている。2019年、世界で15人しかいないイタリアワインの最難関資格Vinitaly International Academy(VIA)公認のイタリアン・ワイン・エキスパートに最高得点で合格。そのほか、VIA公認イタリアン・ワイン・エデュケーター、バローロ&バルバレスコ・アカデミー公認ランゲ・ワインズ・アンバサダー、ヴァルポリチェッラ生産者保護協会公認ヴァルポリチェッラ・ワイン・スペシャリスト、ワイン・スカラー・ギルド公認最高名誉イタリアン・ワイン・スカラー、ワインMBA(Kedge)多々の資格を保有。ルガーナ、ヴァルポリチェッラ生産者保護協会、ヴェネト生産者連盟主催のマスタークラスの講師も経験。 Born in Hong Kong, Irving felt in love with Japanese culture since his youth after his first visit to Japan. His enthusiasm in mastering Japanese landed him a job in Tokyo in 2000. He never looked back. Irving is a DipWSET and a WSET Certified Educator teaching Level 2 and 3 courses. He holds the prestigious title of Italian Wine Expert (VIA), shared by only 15 people in the world (2019). He is also an Italian Wine Educator (VIA), a Langhe Wines' Ambassdor (Barolo & Barbaresco Academy), Valpolicella Wine Specialist (Consorzio Tutela Vini della Valpolicella), an Italian Wine Scholar (Highest Honor, Wine Scholar Guild), as well as a Wine MBA (Kedge) holder. He has conducted masterclasses for various Consorzios including Valpolicella and Lugana, as well as producer associations from Veneto.

費用

受講料
85,800円 (税込)
1回あたり9,533円(税込)×9回
お支払い クレジットカード
  ※ はじめてお申し込みの場合は、登録料として5,500円(税込)を申し受けます。翌年以降は、年間更新料:2,200円(税込)となります。申込講座の終了日までに登録期限が切れる場合は、更新料が発生します。
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