- 青山校
- WSET®
【2025年8月~9月実施】WSET®Level 1 Award in Wines (English)

会場 | 青山 |
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回数 | 全1回 |
定員 | 18名 |
開講日 | 8/2 (土) から順次開講 |
催行決定日 | 7/26 (土) |
講師 | フレデリック・カユエラ |
コース | WSET®資格取得コース |
備考 | お申込みをキャンセルする場合は、講座開始日14日前までにご連絡ください。それ以降のご連絡は全額をお支払いいただきます。詳細は申込時に受講規約をご確認ください。 |
講座概要
If you are interested in obtaining a world-class wine qualification,
WSET Level 1 course is well suited and can be completed in just one day!
■Class Date:August 2nd (Sat) 10:00~18:00
Application Ends:July 18th(Fri)
■Class Date:September 6th (Sat) 10:00~18:00
Application Ends: August 22th(Fri)
Recommended for beginners in wine who are:
・Seeking to obtain a globally recognized wine qualification in a short period of time.
・Interested in broadening their knowledge of wine and food pairing.
・Starting or considering a career in fields such as restaurants or retail, where a basic knowledge of wine varieties and styles is required.
Instructor:Frédéric Cayuela
※Watch a video that explains the benefits of a WSET certification by Instructor Aoyama from this link.
Clickherefor free information sessions!
世界基準のワイン資格を目指してみませんか?
受講後の認定試験に合格すれば1日でWSET認定資格が取得できます。
開催日:2025年 8月2日(土)10:00~18:00
申込締切 :2025年7月18日(金)
講師:フレデリック・カユエラ
開催日:2025年9月6日(土)10:00~18:00
申込締切 :2025年8月22日(金)
講師:フレデリック・カユエラ
★こんな方におすすめ★
・初めてワインを学ぶ方
・短期間で国際標準のワイン資格を取得したい方
・ワインと料理の組み合わせの知識を増やしたい方
・ワインの基礎的な種類とスタイルに関する知識が必要となる業界(レストラン、小売業など)で働き始めた方、または働きたいと思っている方
≪担当講師≫
Frédéric Cayuela講師:WSET資格取得コース担当講師
※「WSET資格の魅力とは?」 こちらのリンクよりより動画閲覧可能です
The WSET® Level 1 Award in Wines is an introductory course designed for individuals new to the wine industry or those with a general interest in the field. It provides foundational knowledge for enjoying wine, aimed at beginners with no prior knowledge.
Course Overview
- Duration: One day
- Content: Basic knowledge to enjoy wine
- Tasting: Learn about 9 different wines using the WSET tasting format
Key Learning Points
- Wine Styles and Grape Varieties: Introduction to various styles of wine and key grape varieties.
- Wine Production: Basics of how wine is made.
- WSET Systematic Approach to Tasting (SAT): Learn the WSET Level 1 tasting method.
- Wine and Food Pairing: Introduction to matching wine with food.
- Wine Storage and Service: Basics on how to store and serve wine.
Examination
- Format: 30 multiple-choice questions
- Duration: 45 minutes
- Passing Grade: 70% correct answers
- Certification: Successful candidates receive a certificate and a pin badge. ※After August 2025, the certificate will be digitalized (the paper certificate will be replaced with a digital certificate). While the certificate will be digitalized, the physical badge will still be sent to you.
Curriculum
- Introduction to Wine: Major grape varieties and cultivation/wine production methods.
- WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting: Lecture on the SAT for wine.
- Wine Storage and Service: Key points on wine storage and serving.
- Wine and Food Pairing Workshop: Practical session on pairing wine with food.
- Level 1 Qualification Exam: Final examination for certification.
Important Information
- Details: Refer to the provided specifications for course details.
- Special Arrangements: Inform at the time of application if special arrangements are needed.
- Candidate Number: Include your WSET Candidate Number in the remarks section if you have one.
- Course Fees: Include tuition, wine tasting, and examination fees.
- ID Verification: Bring a government-issued ID (e.g., driver's license, passport, My Number card) for verification.
The course fee covers tuition, study materials, wine tasting, and the examination.
This course provides you with the ability to describe the wines you taste in your own words, helping you communicate your preferences in restaurants and wine shops.
(日本語でのご案内)
WSET®Level 1 Award in Wines (日本語 )とは?
ワイン業界に初めて従事する方やこの分野に興味のある一般の方におすすめのコースです。ワインに対する知識がない方や初めて学ぶ方を対象に、ワインを楽しむための基礎の知識を1日で学ぶ講座です。WSETのテイスティングフォーマットで、当講座の中で9種類のワインを学びます。
ワインのスタイルやぶどうの品種、ワインの生産方法、WSETテイスティング法、ワインと食べ物の組み合わせ入門など基礎知識を学び、最後の認定試験に合格すれば1日でWSET認定資格が取得できます。
このコースを受講後には、ワインを飲んで五感で感じたことをご自身の言葉で説明することができるようになり、レストランやワインショップで好みのワインを伝えることができるようになります。
試験問題は30問の回答選択式(45分)で70%以上の正解率を持って資格取得となり、認定証とピンバッジが付与されます。
※2025年8月以降、合格証書はデジタル化されます(紙面での発行は廃止となります)。合格証書はデジタル化されますが、バッジはお送りいたします。
≪カリキュラム≫
1 ワイン入門(主要ブドウ品種と栽培/ワインの醸造方法)
2 WSETレベル1系統的テイスティング・アプローチ:ワインⓇ(SAT)のレクチャー
3 ワインの保存方法とサービスのポイント
4 ワインと料理の相性やワインペアリングワークショップ
5 Level1資格認定試験
【重要事項】
※コースの詳細については、右の規定をご確認ください。規定(Specification)
※ご受講の際に特別な配慮が必要な場合はお申し込み時に別途ご相談ください
※WSET CandidateNumberをお持ちの方は備考欄にご記入ください。
※コース料金には講座受講料、ワインテイスティング費用、受験費用がすべて含まれています。
※受講料・教材費・ワインテイスティング費用・受験費用がすべて含まれています。
※本部登録のため、公的証明書(免許証・パスポート、マイナンバーカード等)で本人確認をさせていただきますので必ずご持参ください。
※当講座をご受講される際に特別な配慮が必要な方は事前にご連絡を頂けますと幸いです。
wset_level1
検索キーワード:wset_英語 wset_lwset_level1_英語
講座日程
8/2 (土) 開講クラス
土曜日 10:00~18:00 講師:フレデリック・カユエラ
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第1回2025/08/02 (土) 10:00~18:00
9/6 (土) 開講クラス
土曜日 10:00~18:00 講師:フレデリック・カユエラ
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第1回2025/09/06 (土) 10:00~18:00
講師紹介
費用
受講料 |
36,300円 (税込)
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お支払い | クレジットカード、銀行振込 |
※ はじめてお申し込みの場合は、登録料として5,500円(税込)を申し受けます。翌年以降は、年間更新料:2,200円(税込)となります。申込講座の終了日までに登録期限が切れる場合は、更新料が発生します。 |
WSET® Diploma (Level4)Graduated from Rivesaltes, France, School of AgricultureChampagne Master LevelBurgundy Master LevelBordeaux Master LevelSouth of France Master LevelJudge: Asia Wine Trophy & Japan Wine Challenge.Movie Navigator of Vin Japonais – the story of Nihon Wine.Movie Navigator of Memories of the Japanese vine.Meet Frédéric Cayuela, a Frenchman based in Tokyo who is, more than anything, a friendly and passionate wine instructor.Born in Roussillon, Frédéric has worked for about 15 years in the wine industry.Despite being early in his wine journey and during his four-year stay in Japan, he has developed a flourishing career in both the International and Japanese wine scenes.He graduated from Rivesaltes School of Agriculture in France and holds the Diploma WSET Level 4. In addition to his WSET level 1, 2, 3 and French Wine Scholar teachings at the Academie du Vin, Frédéric works for the most esteemed names in the wine world. Full-time account manager for Berry Bros. & Rudd, movie navigator, international master classes and wine judge; all these activities rhythm Frédéric’s exciting daily wine life.With four Master Levels achieved – Champagne, Burgundy, Bordeaux and South of France – and 20 other international certifications, the tremendous Master of Wine title is now set as Frédéric's ultimate life goal.「What led you to become a wine educator?」As a teenager, my grandfather made me try a little wine, although very diluted in much water.My inexperienced palate didn’t like it; however, I was still amazed by these "drops of god".So, when I was only 14 years old, I decided to do my first grape harvests, during which I discovered the passion and the love for grape growth and the science behind winemaking.Before settling in Japan, I worked for several wine estates as a wine merchant, consultant, and educator in France, and… far from my hometown and Japan: in Taiwan and Singapore.After so many experiences, pursuing my teaching career became inevitable and a life goal.「What is your approach to teaching wine?」Being a wine instructor is a way to communicate, socialize and share with others without artifice.In vino veritas, and after all, wine is simply a kind of language and another form of art expression.My teaching experience and my students' high pass rate made me realize that lecture content alone wasn’t fully integrated unless accompanied by a hint of communication and crunchy anecdotes to consolidate their knowledge.Honestly, nothing is more pleasant than observing my students’ enthusiasm and engaging communication during my lectures.This makes me even more passionate and eager to share more about my wine experience and my native and other wine regions.