WSET®Level 3 Award in Wines~Explaining style and quality~

会場 大阪
回数 全16回
定員 24 名
開講日 10/28 (月)
催行決定日 10/21 (月)
講師 小原陽子
コース WSET®資格取得コース
振替カテゴリ WSET®Level 3 Award in Wines(English)

講座概要

-----------------------
※募集要項より、下記開催日程が変更となりました。
第3回 11月18日(月)→11月25日(月)
-----------------------


The Wine & Spirit Education Trust is the world’s leading providerofqualifications in wines and spirits. Established in the UK in 1969, WSET’s quali cations are now recognised as the international standard by both the industry and enthusiasts. Since 1969 over half a million students have chosen to take a WSET qualification.

Académie du Vin is pleased to be able to offer WSET Level 2 Awards in Wines and Spirits and WSET Level 3 Awards in wine courses. Students will be able to sit for the respective exams upon completion of the courses.

WSET courses put emphasis not only in the identification of wines, but more importantly, on the factors that affect the style and quality of the wines. Students will be ableto improve both their analytical knowledge as well as tasting skills.

For individuals seeking to delve deeper into the world of wines, this qualification provides a detailed understanding of grape growing and winemaking. Upon completion you will be able to assess wines accurately, and use your understanding to confidently explain wine style and quality.

Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin, and will be able to use the associated WSET certitied logo.

What you’ll learn :

Unit 1:
■ The keyfactors in the production ofwine : location, grape growing, winemaking, maturation and bottling
■ Howthese keyfactors influence the keycharacteristics of the principal
-still wines of the world
-sparkling wines of the world
-fortified wines of the world
■ How to apply your understanding in explaining wine style and quality

Unit 2:
■ How to taste wines, describe their characteristics and evaluatetheir quality, using the WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine®(SAT)

All the Lessons are given in English only

カリキュラム

第1回

Course induction and tasting technique

第2回

Natural factors and human influences in the vineyard

第3回

Human influences in the winery※11月18日(月)より日程変更となっております。

第4回

White wines of Germany, Alsace, Austria and Tokaj

第5回

White wines of Burgundy, Loire and Bordeaux

第6回

Red and rose wines of Bordeaux, South West Franceand the Loire Valley

第7回

Red wines of Burgundy, Beaujolais, and the red and whites wines of the northernRhone Valley

第8回

Red, white and rose wines of southern Rhone and southern France. Red wines of Spain Part 1 and white wines of Spain and Portugal

第9回

Red wines of northern Spain and red and white wines of northern Italy

第10回

Red and white wines of central and southern Italy, red wines of Portugal and red and white wines of Greece

第11回

Premium red wines of New Zealand, USA and Australia

第12回

Premium white wines of New Zealand, South Africa, Australia, USA and Canada

第13回

Regional Specialities of Australia, South Africa and USA. Premium red and white wines of Argentina and Chile

第14回

Sparkling wines

第15回

Fortified wines

第16回

Examination

講座日程

期間:約7ヶ月 全16回修了
募集終了

10/28 (月) 開講クラス

月曜日 19:00~21:15  講師:小原陽子

  • 第1回
    2019/10/28 (月)  19:00~21:15
  • 第2回
    2019/11/11 (月)  19:00~21:15
  • 第3回
    2019/11/25 (月)  19:00~21:15
  • 第4回
    2019/12/02 (月)  19:00~21:15
  • 第5回
    2019/12/09 (月)  19:00~21:15
  • 第6回
    2019/12/16 (月)  19:00~21:15
  • 第7回
    2020/01/13 (月)  19:00~21:15
  • 第8回
    2020/01/20 (月)  19:00~21:15
  • 第9回
    2020/01/27 (月)  19:00~21:15
  • 第10回
    2020/02/10 (月)  19:00~21:15
  • 第11回
    2020/02/17 (月)  19:00~21:15
  • 第12回
    2020/02/24 (月)  19:00~21:15
  • 第13回
    2020/03/23 (月)  19:00~21:15
  • 第14回
    2020/06/15 (月)  19:00~21:15
  • 第15回
    2020/07/20 (月)  19:00~21:15
  • 第16回
    2020/08/16 (日)  15:00~18:00
☆こちらの講座は振替制度対象講座です。ご都合の悪い回は別の講座(クラス)に振替出席が可能です(【ライブ配信講座】【録画講座】は振替制度対象外です)。
※お申込みの方が優先のため、ご希望の振替先が初回日0時になりましたら、全ての回を振替申請していただけます。
※満席の際は、お席のご用意ができない場合がございます。お席がご用意できなかった場合でも、振替期限の延長や返金は出来兼ねます。
※振替制度について詳しくはこちら

講師紹介

Vinicuest(ヴィニクエスト)代表ワイン講師、ワイン専門通訳・翻訳者、ワインライターJSA認定シニアワインエキスパート英国WSET 認定Diplomaマスター・オブ・ワイン(MW)試験のセオリー部門に合格した唯一の現役日本人MW研修生。英語を母国語としないアジア人で唯一、MW研修生対象AXAミレジムスカラシップ受賞。JSA機関紙寄稿多数。「日本ワインの教科書」第3章著者。海外の公的ワイン機関の展開する公式ワイン講座テキストや大手海外ワイナリーのウェブサイトの翻訳など多数。ジャンシス・ロビンソンら著「Wine Grapes」を翻訳した「葡萄品種大事典」制作時は翻訳コンサルタントとして助言。2014年、ジャンシス・ロビンソンMWに直接交渉しjancisrobinson.comに発表される記事の和訳許可を取得、以来和訳記事をvinicuest.com にて公開。その数は400以上に上る。Yoko Obara Dip WSETWine educator, wine-focused translator, and wine writer.Second stage (Practical Only) Master of Wine Student, and the only Asia-based –and non-native English speaking – recipient of the AXA Millesimes Scholarship for MW students in 2018.Wrote a lot of articles for various wine magazines (JSA magazine, Nihon Wine Kikou, WANDS etc).Translated many wine-related articles, textbooks for general bodies of wine regions, and websites of wineries.Official translator of jancisrobinson.com into Japanese to post them to vinicuest.com and has already translated more than 400 articles.

費用

受講料
152,900円 (税込)
1回あたり9,556円(税込)×16回
お支払い クレジットカード
  ※ はじめてお申し込みの場合は、登録料として5,500円(税込)を申し受けます。翌年以降は、年間更新料:2,200円(税込)となります。申込講座の終了日までに登録期限が切れる場合は、更新料が発生します。
公式SNSで最新情報配信中
  • Facebookアイコン
  • Xアイコン
  • Instagramアイコン
  • LINEアイコン