Partons à la découverte du Roussillon ~Roussillon ルーション編~

会場 青山
回数 全1回
定員 14 名
開講日 6/9 (木)
催行決定日 6/2 (木)
講師 フレデリック・カユエラ
コース 研究科コース

講座概要


おなじみになりましたFrédéric講師の1day講座です。

テーマは’Roussillon'にしぼり楽しく優しく授業を行います。

フランス語にまだ自信がない方でも大丈夫。難しい意味合いの時は英語でもフォローしながら進めていきます。

フランス語でのコメントの仕方、発音など、ワインのお勉強を初めてばかりの方でも少し知っている方でも楽しくご受講いただけます。

授業は基本フランス語で行いますが、今回は初心者から中級手前のレベルの方を対象にしております。

聞き取れるけどしゃべるのは苦手という方でも、Frédéric講師が丁寧にアドヴァイスしながら進めていきますので、フランス語の会話を楽しみながらご受講ください。

フランス人ならではのネイティブな発音やコメントの仕方を一度体験してみましょう。

講座では、地元の食材も一緒に楽しんでいただきます。

Frédéric講師による2時間、Franceの世界をご堪能ください。


Dégustation d'initiation au Roussillon; spécificités régionales, atelier de dégustation et

activités culturelles.

Examples de vins: Côtes du Roussillon - Corbières - Collioure - maury sec Les Aspres -

VDN: Banyuls - Maury - Rivesaltes

Examples d'accords mets et vins: Boles de Picolat - Pain à la tomate - Jambon Serrano - Manchego

Chocolat

カリキュラム

第1回

Partons à la découverte du Roussillon

講座日程

期間:全1回修了
※回によって曜日・時間が異なるクラスがあります。詳しくは各クラスをクリックしご確認ください。
募集中

6/9 (木) 開講クラス

木曜日 19:00~21:00  講師:フレデリック・カユエラ

  • 第1回
    2022/06/09 (木)  19:00~21:00
※こちらの講座は振替制度対象外講座となります。

講師紹介

Meet Frédéric Cayuela, a French passionate wine lover and educator based in Japan. The tremendous Master of Wine title is set as Frédéric’s ultimate life goal, however, after working over 11 years in this exciting and adventurous wine world, he managed to reach decisive milestones and to graduate from about 20 French & international wine diplomas and certifications among these: • Diploma WSET (Level 4), graduated with Merit. (DipWSET) • Graduated from Rivesaltes School of Agriculture in France. (DWS) • Certified Specialist of Wine from the Society of Wine Educators. (CSW) • Champagne Master Level holder, completion with Highest Honors. • 日本ワイン Vin Japonais movie main navigator. • European Grenache official representative in Japan. • WSET & French Wine Scholar Program Instructor. • Certified Whisky Ambassador. Frédéric was born in the Roussillon wine region, a region located in the South of France and sharing boundaries with Spain. A 2500 year old historical vineyard often blown by the challenging Tramontane wind, and surrounded by both the Mediterranean Sea and the intimidating peak Canigou in the Pyrenees mountain. When he was only 14 years old, during his very first grape harvest, Frédéric discovered the passion and the love for grape growing and wine making, on the other hand, he also learned both the value of the viticulture and the reward of patience in this challenging and arid region. With over 11 years of working experience in the wine industry, Frédéric now possesses a seasoned and a unique international background. Before moving to Japan, he worked as a wine advisor for the château Nadal Hainaut in France, and as a wine merchant, consultant, and educator in countries such as Taiwan and Singapore. Now settled in Tokyo, Frédéric is a devoted wine ambassador and collaborates with famous French restaurants and European programs by sharing his valuable knowledge and experiences about his native and other French wine regions.

費用

受講料
12,100円 (税込)
お支払い クレジットカード、銀行振込
  ※ はじめてお申し込みの場合は、登録料として5,500円(税込)を申し受けます。翌年以降は、年間更新料:2,200円(税込)となります。
公式SNSで最新情報配信中